הבשורות הטובות הן שאפשר בקלות לעצב את הבית, גם בעזרת טיפים באינטרנט. יחד עם זאת, סיוע של מעצבת פנים מוכשרת תמיד יהיה מומלץ. ואם אתם מתכוננים לעצב את הבית לבד, אנחנו מזמינים אתכם להקדיש 2 דקות קריאה, הנה כמה טיפים שעושים סדר בעיצוב הבית.
בעוד שחלק מהאנשים קצת חוששים משינויים, חלק אחר מהאנשים מברך שינויים הכוללים עיצוב מחדש של הבית, אולי אפילו שיפוץ בחלקו של הבית. הלכתם על שיפוץ קומפלט? מה טוב. אבל יחד עם כל התהליך הזה של עיצוב הבית, חשוב גם לזכור לעשות את זה נכון. היזהרו מאימפולסיביות, אל תמהרו להגיע לתוצאה הסופית של בית מעוצב. ראשית, יהיה כדאי לחשוב ברמה הפונקציונלית. בואו נבין למה הכוונה.
טיפ מספר 1 – עיצוב בית פונקציונלי ומעוצב
בתחילתו של דבר, חשוב לציין שבית פונקציונלי ובית מעוצב הם לא אותם הדברים. בעוד שבית יכול להיות מעוצב מאוד אבל לא פרקטי, בתים אחרים יתוכננו בדיוק להיפך. טיפ מאיתנו? תאתרו חנות מוצרי חשמל ובקרו בה, קודם כל תהפכו את הבית לפונקציונלי. בהתאם לסוגי מוצרי החשמל שתרכשו לבית, תתכננו גם את העיצוב שלו.
טיפ מספר 2 – הורים – יש כבוד למרחב הפרטי שלכם!
אם אתם מעצבים בית המאכלס בתוכו משפחה, אנחנו ממליצים לזכור לכבד את הפרטיות של עצמכם, ההורים. בסופו של דבר, הורים צריכים לדעת שיש להם את הפינה שלהם, את חדר השינה, חדר העבודה או את פינת הישיבה שלהם בחצר. במהלך תכנון עיצוב הבית, הקדישו תשומת לב רבה לתכנון הפינות הפרטיות שלכם.
טיפ מספר 3 – לא לפחד לעצב חללים קטנים
יודעים מה? דווקא החללים הקטנים צריכים את עיצוב הבית הכי נכון. בכל חנות מוצרי חשמל תוכלו למצוא מכשירי חשמל קטנים ופונקציונאליים. מעבר לכך, בכל חנות כלי בית תוכלו למצוא אביזרים דקורטיביים קטנים. בעלויות אטרקטיביות ממש, תוכלו לאבזר, לצייד ולעצב חללים קטנים, גם אם מאוד קטנים.
טיפ מספר 4 – לזכור לא להעמיס רהיטים ודקורציה
מכירים את המשפט "LESS IS MORE"? לפעמים אין צורך להעמיס רהיטים, אביזרים דקורטיביים וכדומה. אתם יכולים לאתר חנות מוצרי חשמל ולרכוש בדיוק את מה שאתם צריכים, לא יותר מזה. תישארו פרקטיים, וככה גם לגבי הדקורציה. אם יש ספק כלשהוא, לכו דווקא על המינימום. מקסימום, תמיד אפשר להוסיף ולשדרג את העיצוב.
טיפ מספר 5 – "חסימה" בעיצוב ובעיות של פרופורציה – איך להימנע מזה
לא פעם, אנחנו נכנסים לבית ומיד מרגישים חסימה מסוימת, כמו למשל בתים שבהם ממוקמת ספה ענקית בכניסה לבית. תנסו ליצור קווים אורכיים ורוחביים, ככה שתהיה בבית אווירה "פתוחה" יותר ולא סגורה וחונקת. יש גם את הרהיטים והכלים הסניטריים הלא קונבציונלים והמעוצבים שיכולים לתת אופי אחר לבית וגופי תאורה ייחודיים שלא יראו יותר באף מקום אחר. חשביות הפרופורציה תופס גם לגבי מוצרים חשמליים, בכל חנות מוצרי חשמל תוכלו למצוא מוצרים בכל מיני גדלים. נסו להתאים את גודל המוצרים לסוגי החללים בבית. מוצרי חשמל ענקיים יוצרים תחושה של "גודש" בעיצוב הבית. וככה גם רלוונטי לגבי המוצרים הדקורטיביים.