פינת האוכל נמנית על אותם חדרים בבית שבהם לתאורה מקום חשוב במיוחד ביצירת האווירה. עיצוב תאורה לפינת אוכל כולל את השימוש הפונקציונלי והדקורטיבי של החלל וכאשר בוחרים גופי תאורה יש לזכור שמדובר באחד מהאזורים הייצוגיים יותר בבית. קיים מגוון של גופי תאורה המתאימים לשמש מנורות לפינת אוכל, החל מנורה המפזרת אור קר ולבן ועד גוף תאורה מקרמיקה לפינת אוכל מעוצב ביד המפיץ אור רך ויוצר אווירה חמימה.
מכיוון שפינות אוכל משמשות לארוחות משפחתיות ולאירוח רצוי לבחור מנורות פינת אוכל המתאימות לכל הסועדים, אם בני בית או אורחים. חשוב לבחור בגופי התאורה המתאימים לסגנון העיצוב של החלל אך גם לאורח החיים הביתי – לפינות אוכל המשמשות בקביעות בני הבית אפשר לבחור תאורת קיר חמימה וביתית, בעוד שלחדר המשמש לאירוח ניתן לעצב באופן ‘רשמי’ יותר עם מנורות תליה לפינת אוכל.
כיצד מעצבים תאורה לפינת אוכל?
בסופו של דבר, המטרה שהמטרה העיקרית בעיצוב תאורה לפינת האוכל היא להאיר את שולחן האוכל בזמן הסעודה (כמו שלגופי התאורה במטבח ישנו תפקיד חשוב בלהאיר את האזור בו מכינים את האוכל). בשל המבנה של פינת האוכל עיצוב התאורה כולל בדרך כלל גוף תאורה מרכזי כגון מנורה תלויה או מנורה צמודת תקרה. קיים מגוון של סוגי נורות כגון נורות הלוגן, ליבון ולד מהן ניתן להפיק סוגים שונים של תאורה לפינת האוכל. נורת הלוגן מפיצה אור חזק יחסית לסוגי נורות אחרים לכן, כאשר בוחרים בהלוגן כגוף תאורה לפינת אוכל שבה התקרה נמוכה, חשוב ‘להשקיט’ את האור הלבן באמצעות גוף תאורה.
מנורה תלויה או מנורה צמודת תקרה לפינת האוכל?
תאורה תלויה לפינת אוכל היא לרוב דקורטיבית יותר מתאורה צמודת תקרה בשל קרבתה לטווח העין, אך חשוב לתת את הדעת על האופן שבו התאורה משתקפת בחדר. לעתים עדיף למקם יותר ממנורה תלויה אחת, בעיקר מעל שולחן ארוך במיוחד. בעיצוב תאורה לפינת אוכל מלבנית מתאימים גופי תאורה תלויים המפזרים את האור בפינות החדר השונות. מלבד התאורה המרכזית אפשר להוסיף לפינת האוכל מקורות אור משניים כגון מנורות לד שקועות המאירות באור רך. כאשר משתמשים בכמה גופי תאורה לפינת אוכל ניתן להוסיף עמעם (דימר) להתאמת עוצמות תאורה שונות.